• Korfbalvereniging Eymerick Heeze

  • Eymerick B1 Veldkampioen

    De B1 moest winnen van O.E.C. B1 om kampioen te kunnen worden. Beide ploegen zijn elkaar in het verleden regelmatig tegengekomen, met altijd mooie wedstrijden als resultaat. Deze keer was het niet anders. De Helmonders begonnen prima aan de wedstrijd en namen een 3-1 voorsprong. Eymerick speelde niet slecht, maar de kansen werden niet benut. Daarnaast werd er regelmatig slordig balverlies geleden. Tegen het einde van de eerste helft kwam Eymerick wat beter in het spel, waardoor de ruststand toch nog 5-4 was.

    In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. De Heezenaren tapten duidelijk uit een ander vaatje, al bleef O.E.C. nog goed bij. Maar toen er een verschil van drie op het bord kwam te staan, leek het geloof bij de ploeg uit Helmond volledig weg te zakken. Eymerick rook bloed en schakelde nog een tandje bij. Het team liep verder en verder uit, met als resultaat een knappe 8-16 overwinning. Daarmee is naast het kampioenschap in de zaal nu ook de veldtitel voorjaar binnengehaald. Een knappe prestatie en een mooi afscheidskado voor de vertrekkende coach/trainer Bart en trainer Carlo.

     

    Mooi en sportief was ook dat de tegenstanders allemaal persoonlijk de felicitaties kwamen overbrengen. Zo kan het dus ook!